Schermafbeelding 2021-04-23 om 09.03.49

7 REDENEN OM IN SPANJE TE TROUWEN

1. De zon

El sol! Dit is een van de hoofdredenen om in Spanje te trouwen. Een zonnige bruiloft met als klap op de vuurpijl een romantische zonsondergang. In Nederland zal je voor een buitenbruiloft altijd een plan B moeten hebben, mocht het toch gaan regenen. In Spanje is de kans op regenval veel kleiner (en in sommige maanden en streken vrijwel nihil) dan in Nederland, en kan je er bijna vanuit gaan dat je sowieso een mooi warm zonnetje op de speciale dag aanwezig is. Dit is natuurlijk ook een pluspuntje voor de foto’s!

2. De natuur

Spanje is een groot land en is in bezit van een heel divers landschap. Bergen, rotsen, platteland, witte stranden, donkere stranden, of zelfs rotsvorming aan zee. De natuur verschilt ook enorm van noord naar zuid. In het noorden zie je veel groen en grote bossen, maar hoe meer je naar het zuiden gaat, je veel drogere streken tegen zult komen. Voor elk bruidspaar dus wat wils, wat bij het thema past!

3. Prijs

Een grote misvatting is dat een bruiloft in het buitenland vele malen duurder is dan in Nederland. Natuurlijk maak je je eigen bruiloft zo goedkoop of duur als dat je wilt, maar over het algemeen ben je hetzelfde kwijt! In Spanje liggen de prijzen lager dan in Nederland qua bruiloft. Dit wordt dan weer recht getrokken door de kosten voor de vluchten en hotelovernachtingen. Mocht je denken dat jullie niet in Spanje konden trouwen, tuurlijk kan dat!

Tip: prik een trouwdatum die niet in een kindervakantie of op een Spaanse feestdag valt. Dan kan je heel veel besparen op vliegtickets en hotel!

4. Lokaal

In Spanje kan je heerlijk eten, en daar zijn de Spanjaarden ook trots op! Daarom werken de meeste locaties samen met de lokale cateraars. Tijdens een Spaanse bruiloft is het eten en drinken het belangrijkste onderdeel en wordt hier veel tijd en moeite in gestoken. Per streek varieren de gerechten, maar het is altijd om te smullen!

5. Langer feest

Naast dat je het gevoel zult hebben dat je een langere bruiloft hebt omdat je in een compleet andere omgeving bent, is het ook normaal in Spanje om het bruiloftsfeest te geven tot diep in de nacht. Op veel locaties wordt er rond 04:00 of 05:00 uur ’s ochtends een einde aan gebreid, en sommige locaties is er niet eens een eindtijd! Natuurlijk mag je altijd eerder stoppen, mocht je toch het feest tot 01:00 uur willen doen, zoals we in Nederland gewend zijn. Maar het is wel fijn om te weten dat je altijd door kunt gaan.

6. Origineel en onvergetelijk

Een destination wedding is iets wat jullie en de gasten nooit meer zullen vergeten! Het is een avontuur, een unieke ervaring, en voor iedereen heel speciaal om naar bruiloft te gaan in het buitenland. 

7. Maak er een mini-vakantie van!

Het voordeel van trouwen in een warm land is dat je al snel een vakantiegevoel hebt. Vooral als je dan op zo’n romantische locatie verblijft! Je kan natuurlijk een paar extra dagen eraan plakken om nog iets langer het gevoel vast te houden, en je zult merken dat veel gasten dit ook zullen doen, omdat ze toch al van huis zijn en in een mooi warm land verblijven. 

MEER NIEUWS EN BLOGS