Schermafbeelding 2021-04-23 om 09.03.49

Corona update

Laatste update: donderdag 29 april 2021

 

Vaccinatie

Momenteel hebben in Spanje 23% van de bevolking de eerste prik gehad. Gezien Spanje bestaat uit 17 autonome gemeenschappen die zelf veel regels bepalen, verschilt het per gemeenschap hoeveel mensen er gevaccineerd zijn. Per gemeenschap zijn er vaccins gedistribueerd (hoeveelheid hangt af van de bevolking), waarvan momenteel Andalusië het snelst vaccineert, gevolgd door Catalonië, Madrid en Valencia.

Reizen

Vanaf juni wil Spanje graag weer de grenzen openen voor toeristen. Dit wordt een test, want je zult naar het land mogen afreizen wanneer je gevaccineerd bent, een negatieve PCR test bij hebt of bent hersteld van corona. Echter zijn in Galicië, Murcia, Valencia en de Balearen de toeristen al een tijdje welkom (met een negatieve PCR-test).

Faciliteiten

In Spanje is alles open en mag je overal naartoe, mits je een mondkapje op hebt en afstand houd. Per regio verschilt de tijd, maar tot zeker 9 mei is er een avondklok van kracht. Ook de horeca moet op tijd dicht.

Trouwen

Ceremonies en feesten mogen doorgaan, met enige restricties. Over het algemeen in heel Spanje mag het volgende:

  • Ceremonie: 30% tot 50% van de maximum capaciteit van de locatie mag gebruikt worden, met een maximum van 100 personen. Regels verschillen voor binnen en buitenlocaties.
  • Diner: maximaal 6 personen per tafel
  • Feest: 30% tot 75% van de maximum capaciteit van de locatie mag gebruikt worden, met een maximum van 100 tot 150 personen. Regels verschillen voor binnen en buitenlocaties. Eindtijd vaak 22:00 uur (samen met de avondklok), catering vaak nog eerder.

De restricties hangen af per regio, hoeveelheid geïnfecteerden en snelheid van het vaccineren en kunnen dus dagelijks veranderen. De regels zijn ingedeeld op niveau’s, dus iedereen weet exact wat de regels zijn in welk niveau.

 

MEER NIEUWS EN BLOGS