Schermafbeelding 2021-04-23 om 09.03.49
TROUWEN IN SPANJE

LIEFDE, WARMTE EN VREUGDE

ROMANTISCH

SPANJE

Trouwen zit al sinds jaar en dag verweven in de Spaanse cultuur. Familiefeesten zijn sowieso een belangrijk element in de samenleving. Niet alleen de families zijn groter vergeleken met Nederland, maar ook de feesten worden grootser aangepakt. En het ene feest is de andere niet! Spanje is groot; kent veel verschillende regio’s met verschillende landschappen en culturen. Bij het kiezen van een trouwlocatie is het daarom erg leuk om te kijken naar de verschillende regio’s.

EEN GREEP VAN SPAANSE STEDEN

LOCATIES

Zie hieronder een handjevol Spaanse steden, die ieder ontzettend originele, traditionele of moderne trouwlocaties bezit. Het zijn de steden waar je vanuit Nederland rechtstreeks op kunt vliegen (op Cadiz na). Naast dat je in de grote steden kunt trouwen, zijn ze allemaal omringd met mooie pittoreske dorpjes, in de bergen of aan het strand, waar je ook veel romantische locaties kunt vinden. 

Zijn jullie op zoek naar een locatie in een specifieke stad? Of hebben jullie een thema in gedachten maar weten niet welke regio het beste daar bij past? Stuur mij een berichtje zodat ik jullie advies kan geven!

BARCELONA

Hoofdstad van Catalonië en een van de bekendste steden binnen en buiten Spanje. Het is een plek waar je mensen van alle culturen kunt ontmoeten, landschappen in de zee en bergen, een combinatie van grote stad en dorpen waarin de geschiedenis wordt weerspiegeld. Maar als er iets is dat Barcelona definieert, is het ongetwijfeld de kunst, gekenmerkt door de werken van Gaudí, de rijke gastronomie, de mensen en de ruimtes met Catalaanse magie. 

VALENCIA

Valencia is een van de steden waar het mogelijk is om eeuwenoude tradities te leven en ook de meest innovatieve ervaringen te ontdekken. Het is een stad die je verwelkomt en het gevoel geeft dat je er deel van uitmaakt van de festiviteiten, de karakteristieke plaatsen, de mensen, de stranden en de landschappen.

 

ALICANTE

Alicante is een charmante stad die zich glimlachend en stralend ontvouwt met uitzicht op zee. Het is gelegen in een prachtige omgeving. In dezelfde stad vinden we prachtige zandstranden, talloze parken en een zorgvuldige en mooie stedenbouw die zich rond een berg vormt.

 

MALAGA

De stad aan de kust waar het nooit winter is. Met landinwaarts een bergachtig landschap, landinwaarts, en witte dorpen met prachtige architectuur, gehuld in romantische legendes aan de kust. Voor een romantische bruiloft aan het strand, is dit gebied the place to be!

 

CADIZ

Het is de stad waar ‘ja, ik wil’ een zuidelijke smaak heeft. Traditie, zee, zon, heerlijk eten en heel veel vreugde. Veel plaatsen zoals Tarifa, Conil, El Puerto de Santa María, Jerez de La Frontera en San Fernando komen geschiedenis en cultuur in gelijke delen naast elkaar te staan.

 

SEVILLA

Sevilla is een van de meest romantische steden in Spanje door de tradities en de barokke kunst waar de stad mee gevuld is. Plaatsen als Plaza de España, het Reales Alcázares of de Triana brug worden dagelijks door duizenden stellen bezocht.